Αγορές: Καινούργιο Intel ή Φτηνότερο PowerPC;

Μερικές φορές, όταν πάμε να αγοράσουμε κάτι, πάντα κοιτάμε το ολοκαίνουργιο, και το ολίγον παλιότερο και πολλές φορές φτηνότερο. Στον χώρο των υπολογιστών Mac, έχουμε δύο τεχνολογίες:
1. Την «καινούργια» Intel με επεξεργαστές που έχουν δύο με τέσσερις πυρήνες (δηλαδή είναι σαν να έχετε δύο με τέσσερις επεξεργαστές αντί για έναν). Όλοι οι υπολογιστές της Apple έχουν επεξεργαστές Intel αυτές τις μέρες.

2. Την τεχνολογία PowerPC με τους επεξεργαστές G5 (για υπολογιστές PowerMac, και iMac) και επεξεργαστές G4 (για υπολογιστές iBook και PowerBook).

Προσωπικά, αγόρασα έναν PowerBook πριν τριάμισι χρόνια, και ακόμα «βαρά και δέρνει»! Αυτό είναι το καλό που έχω παρατηρήσει με τους υπολογιστές τις Apple, κρατάνε για πολύ καιρό! Φυσικά ανάλογα με την χρήση σας και τις απαιτήσεις που έχετε, μπορεί να χρειάζεται να αλλάζετε υπολογιστή πιο συχνά από εμένα.

Η ερώτηση λοιπόν είναι να αγοράσω έναν παλιότερο PowerPC ή έναν με επεξεργαστή Intel. Αν και η Apple θα υποστηρίζει τους υπολογιστές με PowerPC για μερικά ακόμα χρόνια, και οι πολλές εφαρμογές θα δουλεύουν στον υπολογιστή PowerPC, θα έλεγα πώς θα ήταν καλύτερα να αγοράσετε έναν υπολογιστή με επεξεργαστή Intel.

Έχω δύο λόγους για να σκέφτομαι κατά αυτόν τον τρόπο:
1. Αν αγοράσετε έναν Apple με Intel, μπορείτε να τρέξετε όχι μόνο το λειτουργικό MacOS X, αλλά και αρκετά άλλα λειτουργικά (όπως τα Windows) σε κανονική ταχύτητα! Αν δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή για το Mac, αλλά υπάρχει για τα Windows, Solaris, Linux ή κάποιο άλλο λειτουργικό μπορείτε σχετικά εύκολα να την χρησιμοποιήσετε! Ως χρήστης φορητού υπολογιστή με επεξεργαστή PowerPC, μπορώ να τρέξω αυτές τις εφαρμογές μέσω εξομοίωσης αλλά η εξομοίωση κάνεις τις εφαρμογές να τρέχουν σαν χελώνες!

2. Γενική ταχύτητα συστήματος: 2 ή 4 πυρήνες είναι αρκετά καλύτεροι από έναν! Μελλοντικά λειτουργικά από την Apple θα έχουν παραπάνω καλούδια, αλλά αυτά τα παραπάνω καλούδια θα έχουν παραπάνω απαιτήσεις από τον υπολογιστή σου. Οπότε καλύτερα να αγοράσεις έναν Intel – ιδικά άμα αγοράζεις φορητό, παρά έναν PowerPC.

Αυτά για σήμερα!

0 Σχόλια to “Αγορές: Καινούργιο Intel ή Φτηνότερο PowerPC;”



  1. Σχολιάστε



Ημερολόγιο

Απρίλιος 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Στατιστικά

  • 15.447 Επισκέπτες